امنیت غذایی زیر بنای امنیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است
دکتر فاطمه محمدبیگی عضو کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در صحن علنی مجلس در تشریح پیشنهاد خود در حوزه امنیت غذایی گفت:
🔻امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است، مطالعات نشان داده است که هزینه های بهداشت و درمان در کشورهای مواجه با ناامنی غذایی خفيف تا ۱۹ درصد و در حد متوسط تا ۳۲ درصد و در حد شدید تا ۷۶ درصد افزایش پیدا می کند، بی شک مردمی که بیمار می شوند در اقتصاد، علم و… پیشرفت نخواهند کرد و برای امنیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خطرساز خواهد بود.
🔻ما در این متن براساس سند ملی امنیت غذا و تغذیه، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور را مکلف کردیم که با همکاری تمامی دستگاههای اجرایی و شوراهای عالی که در تدوین سیاستها و تصویب برنامههای اجرایی مرتبط با شورانقش دارند، یک ساز و کار پایش و نظارت بر حسن اجرای سند امنیت غذایی و تغذیه اقدام کند تا با تامین حداقل مواد غذایی برای اقشار محروم مطابق سبد غذای مطلوب خانوار برای برخورداری از زندگی سالم و دستیابی به خودکفایی و استقلال کشور در تولید کالاهای اساسی دست یافت. در تحکیم امنیت ملی این امر در حکمرانی غذایی، بهبود وضعیت تغذیه مردم و تامین امنیت تغذیه همه آحاد مردم جامعه علی الخصوص اقشار آسیب پذیر و کم درآمد نقش مهمی دارد.