پایگاه اطلاع رسانی دکتر فاطمه محمدبیگی

نماینده مردم شریف قزوین، آبیک و البرز در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی

کم کاری در حوزه جوانی جمعیت نابخشودنی است

رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی در پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، ضمن گرامیداشت هفته ملی جمعیت و نهمین سالروز ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت مقام معظم رهبری که در اردیبهشت سال۹۳ ابلاغ فرمودند؛ گفت: ما امروز نیازمند تجدید بیعت با آرمان‌های امام خمینی کبیر (ره) و رهبر فرزانه انقلاب هستیم تا ثابت کنیم همچنان که در روزهای انقلاب و دفاع مقدس پشتیبان انقلابیون و رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل بودیم، امروز هم پشتیبان جبهه حمایت از خانواده و فرزندآوری و فرزندپروری خواهیم بود.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: امروز فعالیت در حوزه جمعیت یک موهبت الهی برای تربیت یاران عصر ظهور، آقا امام زمان(عج) است؛ ضرورت مطالعه هدفمند و رصد اطلاعات جمعیتی را بیش از هر روزی احساس می‌کنیم، چرا که دشمنان با به راه انداختن جنگ ترکیبی از جمله جنگ جمعیتی در طول چند دهه گذشته با قوانینی به نام تنظیم خانواده به فکر کاهش جمعیت ملل شرقی و مسلمان افتاده و متاسفانه در طول تعدیل جمعیتی با نام تنظیم خانواده، شعار دو فرزندی و زندگی بهتر فرزند کمتر بلایی بر سر جوامع آوردند که با کاهش نیروی کار و بحران نیروی سالمندی و پدیده تک فرزندی روبرو هستیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، افزود: در طول آن سال‌ها باید حدود ۲۰ میلیون نفر جمعیت در ایران متولد می‌شدند، اما متاسفانه با سیاست‌های تهدید جمعیتی به دنیا نیامدند؛ ایرانی که امروز باید ۱۰۵ میلیون نفر جمعیت داشت فقط ۸۵ میلیون نفر دارد، باید بپذیریم تنها با ابراز نگرانی و شعار خانواده محوری نمی‌توان این مسئله را حل کرد بلکه باید در فرآیند حکمرانی جمعیت و خانواده ورود کنیم. 

وی ادامه داد: خداوند را شاکریم که با شروع کار مجلس یازدهم کمیسیون مشترک جوانی جمعیت تشکیل و پس از تشکیل این کمیسیون در آبان ماه ۱۳۹۹ اقدام قانونگذاری در عرصه جمعیت و تغییر ریل سیاست‌های جمعیتی پیشقدم شد، به دنبال ۳۶۴ روز قانونگذاری و برگزاری ۱۴۰ جلسه جمعیتی قوه مقننه موفق شد قانون ۷۳ ماده ای جمعیت را در آبان ۱۴۰۰ به دولت ابلاغ کند.

محمدبیگی با انتقاد از اجرایی نشدن برخی از مواد قانونی جمعیت، اظهار کرد: قانون جوانی جمعیت با ۷۳ ماده، بیش از ۲۳۶ تکلیف قانونی و ۸۱ تبصره تا به امروز شاهد عملیاتی شدن بخشی از آن هستیم. در دولت سیزدهم با پیگیری ویژه مجلس و اهتمام شخص رییس جمهور ستاد ملی جمعیت نتیجه داد و در فروردین ۱۴۰۱ دبیرخانه ستاد ملی جمعیت شکل گرفت.

نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به بخش‌های مهم قانون جوانی جمعیت، تاکید کرد: در طی یکسال گذشته براساس عملیاتی شدن قانون جوانی جمعیت از ۴۱۱ هزار نفر مادر واجد دریافت خودرو حدود ۱۹۳ هزار نفر موفق به دریافت خودرو از طریق قرعه کشی شدند که حدود همین تعداد در صف دریافت خودرو هستند، در حوزه مسکن حدود ۸۷ هزار نفر واجد شرایط ثبت نام کردند که متاسفانه پایین‌تر از صد نفر موفق به دریافت آن شدند، از وزیر راه و شهرسازی درخواست دارم تمام خانواده‌های ۳ فرزندی مشمول این قانون هرچه سریع‌تر صاحب زمین و مسکن وعده داده شده این قانون شوند.

محمدبیگی با اشاره به جزئیات عائله‌مندی در قانون جوانی جمعیت، تاکید کرد: افزایش حق عائله‌مندی به میزان ۲ برابر و حق اولاد ۳ برابر از دیگر بندهای قانون مذکور بود که در آبان ۱۴۰۱ به صورت بیمه‌ای اجرا اما در سال جاری به مرحله عملیاتی شدن نرسیده است.

وی در ادامه افزود: حمایت از مادران دانشجو و شاغل از دیگر بندهای اجرایی قانون جوانی جمعیت است که باید به مرحله عملیاتی برسد؛ مقابله با سقط جنین در مواد  ۷۳ گانه این قانون دیده شده است که براساس آیه ۳۱ سوره اسراء خداوند می‌فرماید  “وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَکُمْ خَشْیَةَ إِمْلَاقٍ ۖ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِیَّاکُمْ ۚ إِنَّ قَتْلَهُمْ کَانَ خِطْئًا کَبِیرًا” هرگز فرزندان خود را از ترس فقر به قتل مرسانید که ما رازق آنها و شما هستیم، زیرا این قتل فرزندان بسیار گناه بزرگی است.

نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: امروز فرهنگ اومانیستی و فرد گرایی و خودمحوری و  ترس از پذیرش نقش پدری و مادری ما شاهد ترس از فرزندآوری در برخی از خانواده‌ها هستیم، باید این آیات و روایات از تریبون‌های نماز جمعه به واسطه علما و بزرگان ترویج داده شود که مبادا از ترس رزق و روزی فرزندان خود را با سقط از بین ببرند، امروز آمار فرایند سقط جنین نیازمند نیاز به اقدام جدی دارد که در قانون جوانی جمعیت به آن پرداخته شده و آیین نامه مربوط به سقط جنین نیز توسط وزارت بهداشت تهیه و ابلاغ شده است، امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

محمدبیگی در ادامه خطبه‌های نماز جمعه تهران، تاکید کرد: از یک و نیم میلیون میزان مواد در سال ۱۳۹۴ به یک میلیون و  ۷۲ هزار تولد در سال ۱۴۰۱ رسیدیم که متاسفانه با ۳/۷ دهم درصد کاهش زاد و ولد در کشور مواجه بودیم که مشوق‌های جمعیتی و قانون جوانی جمعیت باید بیش از گذشته عملیاتی شود و دولت اهتمام بیشتری برای اجرای این قانون با جدیت بیشتر اجرایی کند.

رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی با انتشار آماری خبر از رشد جمعیت در برخی حوزه ها در سایه قانون جوانی جمعیت داد و بیان کرد: میزان موالید فرزند سوم ۲/۵ درصد، فرزند چهارم و بالاتر به میزان ۱۵ درصد افزایش داشته که نشان از گفتمان افزایش جمعیت در کشور را دارد، اما هنوز ترس از فرزندآوری در فرزند اول و دوم نشان از لزوم فعالیت‌های ترویجی آموزشی برای جوانان برای تسهیل ازدواج و فرزندآوری را می‌دهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در ادامه تصریح کرد: فاصله ازدواج تا فرزندآوری زوجین به حدود ۵ سال رسیده است این فاصله خبر از بحران سالمندی و تک فرزندی خانواده‌ها را می‌دهد، بحرانی که از همه جهت کشور را تهدید می‌کند و می‌تواند کاهش نیروی کار و افزایش بروز انواع بیماری‌ها را به دنبال داشته باشد، بحرانی که می‌تواند در آینده صندوق‌های بازنشستگی کشور ورشکست و نظام تامین اجتماعی را متزلزل خواهد کرد.

محمدبیگی با تاکید به اینکه ایران به سرعت به سمت سالمندی پیش می‌رود، تصریح کرد: کشور با کاهش نرخ زاد و ولد به سمت سیاه چاله جمعیتی پیش می‌رود و در لبه پرتگاه جمعیتی قرار دارد اگر با تصمیمات درست جمعیتی و پرداخت اعتبارات مناسب به واسطه سازمان برنامه و بودجه و حمایت قاطع عملی دولت روبرو نباشیم بی تردید شیب سقوط جمعیتی حتمی خواهد بود، البته سنت الهی سنت نصر و یاری است «وَلَیَنصُرَنَّ اللهُ مَن یَنصُرُه» هر کس خدا را یاری کند خداوند متعال او را یاری خواهد کرد، امروز نهضت پشتیبانی از ازدواج و  فرزندآوری و فرزندپروری وظیفه تمام خانواده‌ها و حمایت قاطع از آنها وظیفه یکایک مسئولان است.

وی در ادامه اظهار داشت: امروز گروه‌های جهادی و فعالان جمعیتی برای تبیین ارزش‌های فرزندآوری باید فعال شوند و در این بین مسئولان در وظیفه حکمرانی جمعیت و خانواده باید تلاش کنند، امروز کم کاری دستگاه‌های دولتی و مدیران میانی در عدم تحقق کامل قانون جوانی جمعیت، تسهیل ازدواج جوانان، جهش تولید مسکن و قانون‌های همچون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار خطایی نابخشودنی است.

محمدبیگی یادآور شد: ما نمی‌توانیم از جوانان این سرزمین بدون پشتوانه‌ حمایتی انتظار ازدواج و فرزندآوری صحیح به موقع و آگاهانه داشته باشیم، نمی‌توانیم بپذیریم سازمان برنامه و بودجه، بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ که به میزان ده هزار و چهارصد میلیارد تومان بود به صورت کامل پرداخت نکند.

عضو فراکسیون زنان در مجلس یازدهم خطاب به رئیس جمهور، تصریح کرد: جناب آقای رییسی به عنوان فرد اول دولت که بسیار اهتمام به اجرای سیاست‌های جمعیتی قانون جوانی جمعیت دارید اما وزرا و مدیران میانی دولت شما که به بحران جمعیتی کشور واقف نیستند و توان اجرای این قانون را ندارند را برکنار کنید و اجازه ندهید سیاست‌های افزایش جمعیت قربانی افرادی شود که اعتقادی به چهره جوانی جمعیت ندارند.

محمدبیگی در پایان خاطر نشان کرد: انتظار داریم دولت سیزدهم تمام مواد قانونی، قانون جوانی جمعیت را اجرا کند و همچنین از تمام مسئولان و وزارتخانه‌های همچون بهداشت و درمان و وزارت کشور که در این مهم مجلس را همراهی داشتند کمال تشکر و قدردانی را داریم، اما از وزارتخانه‌هایی چون وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه انتظار همراهی و توجه ویژه برای اجرای قانون را داریم. امیدواریم قوه مقننه و مجریه دوشادوش هم در کنار یکدیگر جمعیت جوانان و یار امام زمان(عج) را تربیت کند تا بتوانیم تمدن سازی نوین اسلامی و پرچمداری زنان و دختران، مردان و پسران در این عرصه باشیم.

نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد
  1. مهدی آقاجانی گفت:

    سلام ما شش ماه درخواست وام خرید مسکن برای سه فرزندی دادیم ولی هنوز به نتیجه نرسیدیم و نمی‌دونیم باید به کجا مراجعه کنیم همر جا میریم جواب سر بالا میدن لطفاً راهنمایی کنید

  2. مهدی آقاجانی گفت:

    سلام ما شش ماه درخواست وام خرید مسکن برای سه فرزندی دادیم ولی هنوز به نتیجه نرسیدیم و نمی‌دونیم باید به کجا مراجعه کنیم هر جا میریم جواب سر بالا میدن لطفاً راهنمایی کنید

    1. روابط عمومی گفت:

      سلام در حوزه مسکن، کم کاری دیده میشه و این موضوع به صورت جدی مورد مطالبه و پیگیری دکتر محمدبیگی هست. باید هر چه سریع تر آیین نامه های مربوطه به قوانین حوزه مسکن آماده و اجرا بشه

دیدگاهتان را بنویسید